Den Stora Skogsbranden

I Virsbos vackra konsthall hänger nu en utställning – Den Stora Skogsbranden – som skildrar förra sommarens enorma skogsbrand i Västmanland. En brand som påverkade oss, en bra bit ifrån brandområdet med rök, kontinuerliga radioutsändningar, ortstidningar, intervjuer mm.

Här har ortsbor, konstnärer, fotografer, barn skildrat sin bild och upplevelse av att vistas alldeles intill branden. En mycket berörande utställning, framförallt barnens berättelser.

Det är första gången vi åker till brandområdet för att bättre förstå det som hänt och hur det har påverkat människorna. Det är en bra start att besöka Konsthallens utställning för att se hur det var när det brann som intensivast. Förståelsen ökar nä vi sedan besökte de brandhärjade områdena.
Lasse
Skogsbranden Virsbo 1 Skogsbranden Virsbo 2 Skogsbranden Virsbo 3 Skogsbranden Virsbo 4 Skogsbranden Virsbo 5 Skogsbranden Virsbo 6

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *