Skogsbrandsområdet

Respekten för alla drabbade har gjort att vi väntat tills nu att besöka skogsbrandområdet. Idag finns två öppna vägar genom området. En längst i norr, ovanför Ängelsberg och en smal skogsväg i söder. I augusti kommer ytterligare en väg att öppnas som är tänkt som en organiserad besöksväg med informationsskyltar mm.

Det är först när jag ser de ödelagda skogsytorna som kraften i branden framstår. Helt ödelagda ytor, andra där trädtoppar verkar ha klarat sig, andra områden där träden fallit som plockepinn. Inte undra på alla varningar att inte gå in i skogen. På några områden finns det spirande liv.

Plötsligt finns ett hus, en koja som branden hejdat sig inför, brunnit runt och fortsatt. Ett fågelliv kunde höras, korpar som svarta flög över den svarta skogen.

Ett område att besöka med respekt!
Lasse
Skogsbrandsområdet 1 Skogsbrandsområdet 2 Skogsbrandsområdet 3 Skogsbrandsområdet 4 Skogsbrandsområdet 5 Skogsbrandsområdet 6

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *