Volvos museum i Göteborg

I söndags besökte vi Volvos museum. Roligt att följa Volvos bilhistoria från den första bilen 1927 fram till dagens konceptbilar. Sedan gör ju Volvo mycket annat. Båtmotorer, flygmotorer, tävlingsbilar, lastbilar, bussar, mm. Dessutom just nu jätteaktuella med målgången av Volvo Ocean Race. Segeltävlingen som gick i mål i Göteborg för en vecka sedan.

Den blå legobilen är byggd av ca 211 000 bitar, kolla dessutom in faktaskylten på den röda lastbilen ”The Wild Viking”. Får min Passat framstå som en mycket slö bil. P1900 var föregångaren och konceptbilen till P1800. Tillverkades i 67 exemplar.
Lasse

Volvo 1 Volvo 2 Volvo 3 Volvo 4 Volvo 5 Volvo 6

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *