Promenad 15 februari

Startar som så ofta vid Sporthallen i Hallstahammar. Upp längs ån, över bron mot gamla Bulten. Bron där jag cyklade varje dag till Lindboskolan i 7:e klass. Fortsätter på åns östra sida. Strålande vackert väder. Stannar till strax före dammen och idag ser jag Trångfors smedja tvärsöver forsen. När löven slagit ut skyms sikten helt.

Utsikt från dammen ner över Strömstarens marker. Där bland de isbelagda stenarna ser jag den pigga lilla fågeln dyka ner i det strida vattnet efter föda. Kanske borde jag släpa med mig längre objektiv någon gång för att få en närbild. Men inte idag. Nere vid smedjan möter jag två tungt ”beväpnade” fotografer på jakt efter Strömstaremotiv. De bär objektiv över axeln för många månadslöner. Lycka till. Det är rätt otillgängligt att ta sig mellan stenarna där ner. Jag har plurrat där tidigare.

Längre ner efter kanalen stannar jag upp vid slussen där jag och alla andra ungar badade under min uppväxttid i Lustigkulla. I slusskammaren eller precis ovanför. Såg på en TV repris om bl.a. en seglande familj där deras unga son reflekterade över jämnårigas lek på Kap Verdeöarna. Inget spelande på datorer. Istället mer lek och kreativitet utomhus. Så upplevde jag nog tiden efter kanalen, badandet och alla lekarna.

Lasse P

Strömsholms kanal Lustigkulla Trångfors Smedja från dammen15 febr Trångfors Smedja från öster15 febr Trångforsområdet Fröställning i motljus15 febr

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *