Promenad 17 februari

Lindholmen
Parkerar vid reservatets parkeringsplats. Stänger grinden, med alla eltrådar, ordentligt efteråt. Ägarna har lagt ner oerhört mycket arbete på att stängsla in sina marker ordentligt. Till skydd för fåren, som än så länge är kvar inomhus. Förstår att de är oroliga för lodjur och varg som kan ströva förbi.

Njuter av det vackra vädret. Släpljuset från solen mejslar ut former och strukturer. Lyssnar till fåglarnas konsert. Hackspettens trummande och grannens tupp som gol högljutt. Sakta rör jag mig efter lövholmens västra kant. Upptäcker en färggrann Fasantupp som vant kryssar mellan alla elstängseltrådar.

Beundrar en samling av gamla ekar och vildaplar, vänder sakta tillbaka norrut mot de mer höglänta områdena. Eftermiddagssolen får allt att glittra i motljuset. Både gamla fjolårslöv till mossan på stenar och träd. Längst upp på höjden ligger flyttblocket. Undrar om det ruvar på någon hemlighet eller bara njuter av utsikten. På nära håll är det inte så stort, men drygt manshögt i alla fall.

Lasse P

Lindholmen Fasantupp 17 febr Lindholmen Flyttblocket 17 febr Lindholmen mossa på stenen i motljus 17 febr Lindholmen Motljus i eklöv 17 febr

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *