Promenad 21 februari

Det har snöat. Tar på mig kängorna. Samma promenadväg som vanligt när det gäller Kyrkbyåsens naturreservat. Ner till Kolbäcksån, följer den nedströms till åsen, därefter stigen ner till fiskegropen, går ner till den sedan tillbaka förbi ormarnas vinterbostad, uppför backen tillbaka. Härligt och vackert med all nysnö. Stannar och tar många bilder på stigen som slingrar sig fram samt ett par bilder på kojan jag fotograferade i barmark häromdagen. Lyssnar på SR vinter med Olof Wretling. Komiker, berättare från Västerbotten. Temat juldagsotta i fem akter. Strålande berättare. Lyssnade på honom live i fjol i Surahammar där han och hans kompis berättade skrönor. Fast julottan handlade om sorgearbete. Blev lite för mycket med kontrasten till det vackra vädret. Förmodligen är jag på alldeles fel humör för att fullt ut uppskatta det. Bra musik.

Har gått och funderat på kontinentalplattornas rörelse ett tag. Läste att de rör sig ungefär lika fort som mina naglar växer. Ganska märkbart i det lilla. När jag går, och det jag lyssnat på tystnat, så går tankarna vidare. Lite påverkad av Karin Bojs sommarprogram, som jag lyssnade på häromdagen. Boken finns på bokrean. Åker nog och köper den i morgon.

På åkern vid jordgubbsodlingen betraktar jag hur smältvattenpölar har frusit till is och bildat mönster. Stannar upp vid en frusen pöl. Den påminner om Sverige i formen. Men inte riktigt. Är det så här vårt lands kartkontur blir om några miljoner år?
Lasse

Kyrkbyåsen 21 febr-1 Kyrkbyåsen 21 februari stig i motljusKyrkbyåsen 21 Sverigekarta sv

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *