Promenad Nr 4 mellan Hägg och Syrén

Promenad Nr 4 mellan Hägg och Syrén
Fredag 26 maj 2017

Parkerar bilen nedanför Borgby skans, där crossfitföreningen har sina lokaler. Verkar  jobbigt att välta runt med stora traktordäck. Tar vägen norrut, genom Borgby lilla hussamling med sina söta postlådor, mot Årby gravfält som är dagens mål.

Går runt skeppsättningen på gravfältet, läser informationstavlan. Tänk att det är skapat på vikingatid, ca 1000 e. kr. Där åkern ligger, vid skeppsättningens lägsta sten, var det då vatten. Letar mig runt bland gravhögarna, lite svåra att se för ett otränat öga. Vänder norrut längs åkerkanten, passerar genom en liten gårdssamling med en söt port in till en liten trädgård (tror jag). Vänder ut på den större vägen och knatar tillbaka till bilen.

Syrenerna vid ett hus i Borgby börjar slå ut. Snart är årets vackraste tid över.
Lasse

Promenad 26 maj Årby gravfält

Promenad 26 maj Årby gravfält-5

Promenad 26 maj Årby gravfält-2 Promenad 26 maj Årby gravfält-3 Promenad 26 maj Årby gravfält-4

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *