Öppen trädgård

Varje år arrangerar tidningen Land eventet Öppen trädgård. Ett stort antal trädgårdsintresserade privatpersoner öppnar sina trädgårdar för allmänheten. I år var det i söndags mellan kl 12 – 18. Vi valde att åka till tre trädgårdar belägna i Kungsängen, Upplands-Väsby och Skokloster. Vilka trädgårdar vi fick se. Och sååå olika!

I trädgård 1 fanns mycket kärlek, kunskap och en massa år. Växterna växte tätt, var oftast ovanliga och trädgårdens odlingsläge var de bästa tänkbara. Imponerades av murgrönan som klängt högt upp i tallen och spretade ut egna grenar från stammen. Ett blommande tulpanträd (första gången jag sett det i blom), en häftig egengjord vattenfontän samt växter till sympatiska priser.

I trädgård 2 fanns massor av humor, roliga lösningar och mycket prylar. Även här snirkliga gångar, höns, dukar i cement och överraskande detaljer med alla sina prylar.

Trädgård 3 var en stenträdgård. Stilsäker, en elegans som förde tankar till en park med massor av stenpartier mycket snyggt anpassad till tomtens förutsättningar. Snygga planteringslösningar där flera växter fick bilda en orm eller å i rabatten.

En bra trädgårdsdag!
Lasse

Öppen trädgård lands-1
Öppen trädgård lands-1-2 Öppen trädgård lands-1-3 Öppen trädgård lands-1-4 Öppen trädgård lands-1-5 Öppen trädgård lands-1-6 Öppen trädgård lands-1-7 Öppen trädgård lands-1-8 Öppen trädgård lands-1-9 Öppen trädgård lands-1-10 Öppen trädgård lands-1-11

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *