På spåret igen!

Promenad
Tillbaka på spåret

Tisdag 18 juli 2017

Nu är det länge sedan. Längtar faktiskt. Någonstans försvann tid, prioritering och en massa andra ursäkter. Istället smyger kilona sig tillbaka. Dags att göra något åt det.

Samma runda som så ofta förr. Ner till Kyrkbyåsens naturreservat. Jag tar en liten kortare tur idag. Får nog träningsvärk i alla fall.

Får se om mycket har ändrat sig. Självklart är allt mycket grönare, en djupare grönska. Nere vid gamla stenbron över till villaområdet Kyrkbyn blommar älggräset för fullt efter bäcken och en annan högvuxen växt som jag inte kan namnet på. Vägen över stenbron är öppen för trafik??? Här har alltid bara varit tillåtet med gång och cykeltrafik. Undrar?

Upp längs åsen, in bland högväxta tallar och plötsligt hörs trummandet. Nästan som en hackspett, men inte. Uppe på en gran sitter nötväckan och jagar frenetiskt efter föda. Det är dennes näbbtrumma jag hör. Det gick fort, min lilla kamera hann nog inte riktigt med. Uppe vid kojan ser det lite risigare än vad jag minns, borta vid den flata stenen är fågelboet borta. Vänder åter innan branta backen ner till ormarnas vinterlogi. Det gäller att mjukstarta!

Går igenom villakvarteret för att finna orsaken varför bilar kör över den gamla stenbron, passerar Karlssons hörn där de precis håller på att klippa sin idegranshäck. Snyggt och mjukt formad i hörnet där en blodlönn får en extra snygg exponering. Aha! Den ordinarie bron in till detta villaområde är avstängd. Reperation. Förklarar saken.

Tillbaka uppe vid broarna över Kolbäcksån. Tvärsöver vid stora bryggan pågår mete, solbadning och annat trevligt. Sommar i Kolbäck också. Nöjd och glad efter en timme, inklusive lite fotostopp här och var.

Promenad 18 juli 2017-1

Promenad 18 juli 2017-1-2 Promenad 18 juli 2017-1-3 Promenad 18 juli 2017-1-4 Promenad 18 juli 2017-1-5 Promenad 18 juli 2017-1-6 Promenad 18 juli 2017-1-7

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *