Gunillaberg

Tange Andersen, oerhört duktig dansk florist/konstnär/designer/….  med huvudsäte i Köpenhamn. Både känd och erkänd. Sedan ett antal år har han en anläggning i Bottnaryd (ett par mil väster om Jönköping). En mindre herrgård, säteri, strax söder om samhället. Mitt ute på landet. Parkeringsplatsen på en åker omges av kor, tjurar, buksvin och hästar.

Egentligen är det någon form av totalupplevelse som erbjuds. Platsen, det formade och det vilda. I naturen/anläggningen finns insmuget växter, konstverk, installationer, …

I mangårdsbyggnaden är det utställning av dels honom själv och andra inbjudna konstnärer. Mest föll jag för en svenska med kalligrafi. Supersnyggt.

Spegeldamm kantad med spaljéklippta döda träd prydda med fåglar och päron, ett stort orangeri med växter och en scen för konserter och balett! En djup dal/ravin med en stig, planterade liljor i skogen och uppspända målade plastdukar som solen sken igenom likt kyrkofönster. Märkligt, spännande och snyggt. En utetoa som var besökstoalett som jag som besökare minns fortfarande. Och passionsblommor som klär in barockliknade stålarkader.

Vi var där i flera timmar och hade nog kunnat vara kvar ett tag till. Märklig plats. Säkert älskad av många besökare, säkert en del som lämnar platsen helt oförstående.
Lasse

Tage Andersen Gunillaberg-1-2 Tage Andersen Gunillaberg-1-3 Tage Andersen Gunillaberg-1-4 Tage Andersen Gunillaberg-1-5 Tage Andersen Gunillaberg-1-6 Tage Andersen Gunillaberg-1-7 Tage Andersen Gunillaberg-1-8 Tage Andersen Gunillaberg-1-9 Tage Andersen Gunillaberg-1-10 Tage Andersen Gunillaberg-1-11 Tage Andersen Gunillaberg-1

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *