Norberg

Det är måndag. Ute regnar det. Rejält. Stannar inne och redigerar bilder från i lördags. Besökte Norberg. Det är flera år sedan vi var här. Det pågår någon form av stadsorientering i centrum. Parkerar bilen bredvid nybyggda Frida Hansdotter Arena (hon har sina rötter härifrån) och promenerar in mot centrum. Stannar givetvis till vid Abrahamsgården. Gallerier, hantverk, glass och på en övervåning hittar vi en affär med alltmöjligt. Blandning av loppis, byggnadsvård, nytillverkat, hantverk, … Så himla roligt att gå och kika. Vi lärde oss om Bergslagsflaggan som finns att köpa och som hängde utanför vid glasskiosken. Trevlig ägarinna. Ulla köpte ett armband.

Fortsätter över Norbergsån in till Elsa Anderssons konditori. Brann ner för några år sedan, nu uppbyggt och precis som tidigare en ständig kö av gäster. Blir räkmacka + gammaldags Napoleonbakelse. Onödigt gott i solskenet.
Lasse

Det här inlägget postades i Familj, Gatufotografering, Mat & Dryck, Reseupplevelser, Strövtåg och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *