Eskilstuna – Munktellområdet

Efter besöket på Konstmuseet fortsatte vi långsamt genom det gamla fabriksområdet med alla sina upprustade/nyrenoverade byggnader. Utanför Munktellmuseet pågick ett provtryckningsarbete (ångpanneutrustningen) av en replika av Sveriges första lokomotiv Förstlingen. 1853 såg Förstlingen sitt ljus. Replikan ”Förstlingen 2” är nog kanske fem  år gammal trodde herrarna som tankade ångpannan med prima björkved.

Nybyggda lägenheter precis vid vattnet fångade intresse. planlösningar studerades. Läckert men nog inget för oss. För mycket trappor.

Vi gick över slussen, kikade in på Eskilstuna Ölkultur. Ett synnerligen trevligt mikrobryggeri. Gör gott öl. Jag har varit här tidigare och testat. Kanske vi skulle kunna ta tåget hit och hem så man kan unna sig ett par olika ölglas.

Vi blicken av en skarv vände vi åter mot bilen. Därefter besök i ReTuna (spännande återbruksområde med affärer och café) med salladslunch och en kort orientering till Ekeby Våtmark (det får bli ett längre besök här senare). Eskilstuna visar upp sin bästa sida idag!
Lasse

 

Det här inlägget postades i Familj, Gatufotografering och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *