Hallstahammars Konstförening

Vad är det som gör Sverige så typiskt svenskt. Många har försökt och mejsla ut svaret på den frågan och inte är jag heller kapabel att ha något stort svar på det.
Men en del av svaret borde inbegripa vårt föreningsliv som bygger på ideella människors engagemang och arbete.

Jag besökte i veckan, som medlem, vår lokala konstförening. Årsmöte, medlemslotteri och samtidigt vernissage på vårens utställning. Så många närvarande i dessa coronatider. Intresserade, aktiva och märkligt ofta med glädje och glimt i såväl ögon som mungipor.

Traditionella årsmötespunkter, lite framtidsplaner, avtackning av några ideella trotjänare och dragning i medlemslotteriet. Glädje hos några och lite brustna förhoppningar hos de flesta. Kaffe med bröd.

Glädjemålare Britta Andersson berättade lite om sitt konstnärsskap och sedan gick vi intresserat och kikade på hennes alster. När jag tittar ut över oss ca 40 personer så stämmer det rätt väl in även på oss. Dagens kulturaktiviteter bärs nog upp av vitala ”kulturtanter” – och med det menas något väldigt fint.

Tack till er. Tack till alla föreningar och deras ideella insatser. Sverige skulle vara bra mycket fattigare och mindre svenskt om ni inte fanns.

”Kulturgubben” Lasse

Det här inlägget postades i Evenemang, Foto/konstutställning, Kolbäcksådalen, Stillhet och tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *