Efter Kyrkbyåsen

Underbart vårväder denna den 1:a april. Vårt lilla naturreservat här hemma får återigen ett besök. Naturreservatet omfattar en sträcka av Strömsholmsåsen, parallellt med Kolbäcksån.

Tussilago lyser som små solar efter marken och blåsippor blommar för fullt i snåren. Löv är i full fart att slå ut. Följer den breda stigen uppe på åsen, Det är fint nu när solen skiner igenom hasselbestånd och tallar. Stannar vid kanten där åsen tvärslutar och ett gammalt grustag börjar. Idag ett litet fiskeparadis. Vattenytan glittrar i solen och nere vid sjön är det en del fiskare som på behörigt coronaavstånd väntar på napp.

Närmar mig målet med promenaden. Stället där huggormarna brukar komma fram för att bli solvarma. Hittar bara en liten en som lojt ligger i en solglänta. Brukar ofta vara 3-5 st här. Kanske lite tidigt än.

Vänder tillbaka. Ser ytterligare en orienteringsskärm. Har nog sett minst fem st under promenaden. Säkert den närbelägna skolan som har utomhusaktiviteter. Det är kanske lite mindre planlöst spring än vad jag upplever vid myrstacken. Eller så är det tvärtom.

Skön förmiddagspromenad och jag tror fortfarande att jag inte har drabbats av något aprilskämt.
Lasse

Det här inlägget postades i Kolbäcksådalen, Natur, Stillhet och tankar, Strövtåg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *