Det röda trädgårdsprojektet

Nu är jag i princip klar med ett trädgårdsprojekt i dessa ”karantäntider. Vi har en trött halvdöd ligusterhäck efter gatan som inte gör någon glad. Inhandlade 48 löpmeter läkt, målade dem röda två ggr och på alla fyra sidor. Bara det blev ca 400 löpmeter. Grävde tre hål för färdiga betongplintar och lyfte dem på plats. Det var då ryggskottet kom! Paus i drygt en vecka.

Nu i påskveckan har det gjutits en cementkrage runt foten på plintarna för att den återfyllda jordmassan skall kunna stadga upp konstruktionen bättre. Återfyllnad och lite småfix.

Nu skall de målade läkten upp. Först stolpar sedan läktvarv efter läktvarv. Igår blev det klart – saknas lite slutmålning här och där. Kanske den gamla trötta slipersmuren får sig lite uppsnyggande målarfärg också. Skall leta bland gamla färgburkar om någon passar.

Så blev slutresultatet och det blir den tredje röda konstruktionen efter vår del av villagatan. Klart bättre än tidigare.

Klicka på bilderna så blir de större.
Lasse

Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *