Coronatänpromenader

Ensamma strövtåg i coronatider med kamera som följeslagare blir alltmer vanliga för mig. Jag är en gammal orienterare som är uppväxt med karta och kompass. Kommer på mig själv, nuförtiden, att jag letar på kartan marker eller områden jag aldrig besökt i mitt relativa närområde. Lantmäteriets karttjänst är förträfflig i att upptäcka intressanta platser att besöka.

Upptäcker nu efter några veckors strövtågande att jag ofta hamnar i lite stökig natur. Vet inte om jag dras dit eller om det bara är så att det är de platserna jag ännu inte besökt. Här bilder från ett område jag kan misstänka att det en gång har dikats ur för att få mer åkermark men det har egentligen misslyckats och det blivit en blandning av sump- och myrmark. Kanske till glädje för fågellivet. Men visst har det en viss skönhet i alla fall.
Lasse

Det här inlägget postades i Kolbäcksådalen, Natur, Strövtåg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *