Granstigen

Uppklarnade väder. Återvänder till Djurgården, vid Strömsholms slott. Idag promenerar jag Granstigen motsols, med diverse sidoutflykter.

Vitsipporna är betydligt gladare idag än förra gången då blötsnön fick dem att nicka. Upptäcker en ganska stor vattengöl i terrängen. Konstigt att jag inte sett den tidigare. Plötsligt trampar jag snett och hamnar med högerfoten i ett hål och knät böjs bakåt så det knakar till. Gör ont, mycket ont. Sätter mig ner och tar igen mig. Så småningom avtar värken och jag fortsätter stillsamt linkande.

Efter skjutbanan vänder stigen norrut. Fint här med trevliga ekbackar. Följer stigen norrut, den vänder mot väster ovanför skjutbanans målområde. Spridda skyltar upplyser och varnar om att gå för nära. Humlor surrar i blåbärsriset. Blir gott om blåbär i år om vädret fortsätter vars gynnsamt. Hasselsnår med vitsippor och så kommer jag ut i ett ekbackelandskap. Gott om vitsippor, ekar och andra lövträd. Även här ett hägn och betesområde för kreatur under sommarhalvåret.

Fint och lättgången terräng. Dröjer mig kvar här en god stund och förbannar mig själv att jag inte satte på mig kameraryggsäcken. Saknar objektiv som ligger kvar i arbetsrummet.

En fin runda där stora delar av stigens 4 km är en trivsam naturupplevelse.
Lasse
(Klicka på bilderna så förstoras de)

Det här inlägget postades i Kolbäcksådalen, Natur, Strövtåg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *