Stockholm

Besökte vår kungliga huvudstad igår. Ett mycket kort läkarbesök.
Parkerade i Hötorgsgaraget, promenerade bort mot Kungsholmen, träffade läkaren och gick samma väg tillbaka. Varför så snabbt?

Hade planerat att stanna längre, passa på att ta en promenad, titta på allt vackert. Stockholm är en vacker stad tycker jag. Använde en massa onödig tid att åka runt runt och leta efter en parkeringsplats. När jag väl fann en kom en trevlig kille och meddelade att jag hade felparkerat. Då gav jag upp. Tycker att jag hittar ganska bra i Stockholms centrum. Jag har trots allt arbetat här i många år. Nu var det bara att köra bort till Hötorgsgaraget. Inga problem, den här vägen har jag kört många gånger.

Lätt panik när jag inser att vägar som tidigare gick att köra på får jag inte köra på, vänstersväng – ej tillåten. Längre och längre bort innan jag kan krångla mig rätt. Tiden står inte stilla, min läkartid rusar allt närmare. Ner i garaget. Hittar betalautomaten. Fattar noll. Frågar mannen bredvid, den blicken – jag bedöms vara den lantis jag numera är.

Tar det lite lugnare tillbaka, tar några bilder i det hårda solljuset. Längtar hem till karantänlugnet. Här har hissresorna innehållit fler nära avstånd på någon timme än vad de senaste månaderna hemma. Behöver jag tillägga att inte fasen gick det att köra min vanliga väg hem. En extra sightseeing runda längs en del mindre lovliga gator innan jag kunde lägga Norrtull bakom mig. Puuh!
Lasse

Plattan
Det var inte ofta någon kunde!
Svårt härombord.
Här inne spelas inga konserter dessa dagar.
Ser smaskens ut. Funderade om svenska jordgubbar kunde vara lämplig tröst.

Det här inlägget postades i Gatufotografering, Reseupplevelser. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *