Prisma vid Trångfors

Ytterligare en Prismamåndag. Denna gång samling vid Trångfors smedja i norra Hallstahammar. Precis där kanalen och Kolbäcksån delar sig. Den gamla smedjan som drevs av vattenkraft är nu pietetsfullt renoverad av ett gäng ”gubbar” som hållit på i flera år och jobbat. Området är rätt välbesökt. Samtidigt som oss var det en större grupp lärare som hade skollovsfika i närheten. Gott om människor som motionerar, rastar hunden eller bara njuter av den fina miljön.

Inte såg vi några av områdets vanliga fåglar, Strömstare och Forsärla. En Svala fick lite fotografisk uppmärksamhet av de med långa objektiv. Själv valde jag att gå ner till forsen för att söka motiv.

Det är trevligt att kunna fortsätta att träffas med kamera och termos i dessa coronatider. Nästa gång blir det vid en fågelställe efter Mälaren.
Lasse

Ett tiotal Prismaiter vid Trångfors smedja
En uppäten orm. Inte så ofta jag ser det.
Nere vid forsen
Holger, Per, Gunnar och Erik
Det här inlägget postades i Evenemang, Kolbäcksådalen, Natur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *