Kungsör = Kungsudden

Visste du att den lilla kommunen Kungsörs namn, vid Mälarens västra kant, precis där Arbogaån rinner ut i Mälaren, betyder Kungsudden på gammelsvenska? Gustav Vasa byggde under 1500-talet upp en kungsladugård här och under följande århundraden så var många av de svenska kungarna här. Jagade och levde ett mer naturinriktat liv än det officiella i Stockholm.
Kvar av byggnaderna finns inte så många. Tidens tand och ett otrevligt pyromandåd har förstört de flesta. Men i en av byggnaderna, Kungsudden, serveras en makalöst god lunch. Byggnaden förvaltas av ortens hembygdsförening och Louise Biloff arrenderar och driver matverksamheten.
Vi var där igår och åt lunch. Trevlig atmosfär, mycket god och välsmakande lunch. Lite sill och inlagd strömming till förrätt. Överbakad lax resp fläsk med löksås. Inte något krångligt eller märkvärdigt. MEN, vällagat på ett sätt som vi idag inte är bortskämda med. Att serveringspersonalen bestod av ett seniorpar från hembygdsföreningen som både kunde sin historia och förstå sig på trevlig gammaldags service, var en bonus.
Rekommenderas! Öppet fn torsdag-fredag. Pris 99:-. Lördag – söndag serveras en större buffe för knappt 200:-, ej provad men det blir säkert en testresa under försommaren.
Lasse
Kungsudden Kungsör

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *