Staren bygger bo i höghus

Promenerade härom morgonen längs Kolbäcksån. Nedströms Strömsholms slott. Vädret var inte så kul som väderleksprognosen utlovade. Men med en termos med kaffe och någon macka i fotoryggsäcken var det ett par sköna morgontimmar.
Vattenståndet stiger i ån men det är långt kvar till högvattensmärket. Alldeles brunt vatten. Märks att det har regnat. Bland alla träd och snår hörs fågelsången. Fullt bestyr att fixa bostad. Ut över ån lutar sig ett dött murket träd med avbruten topp. Under finns flera hål och i ett av dem håller ett starpar på att inreda sin bostad. Se hur den gula näbben sticker ut på bilden nedan.
Lasse

Stare Kolbäcksån

Se hur Staren gula näbb kikar ut från sitt nya bostadshål.

Strömsholm, forsen

Full fart i forsen nedanför Strömsholms slott. Men långt kvar innan det är vårflod.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *