Julafton för fotonördar

Har varit på Fotomässan i Stockholm idag. Inte första gången direkt. Färre montrar med prylar, dessto fler utställda bilder.

Totalt lär det ha varit 650 löpmeter med utställningsbilder. Störst intryck gjorde Emma Svenssons bilder av sin cancersjuke vän Kristian Gidlunds sista år i livet. Han gick bort för inte så länge sedan. Hennes bilder i kombination med utdrag ur hans blogg var starkt. Utställningssorlet runt bildutställningarna tystnade!

Peter Gerdehags samlingsutställning från hans dokumentärfilmer ”Kokvinnorna” och ”Hästmannen” är bland det bästa jag sett avseende dokumentärfotografi. Både till innehåll, komposition, ljus och kvalitet på kopiorna. Helt suveränt.
Lasse

Fotomässan Sthlm 1Fotomässan Sthlm 2

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *