Galleri Nykvarn

Det var flera år sedan vi var på Galleri Nykvarn, som ligger mellan Västerås och Enköping. Det märks att E18 är flyttad och går mycket längre ifrån. Tidigare var det bara någon minuts omväg att stanna till. Nu är det i tid en märkbar omväg. Vilket tydligen har minskat antalet besökare. Tidigare bodar som var fulla med olika hantverkare var nedlagda, likaså restaurangen. Trist. Där ser man betydelsen av vägen som flyttades.

Nu var vi där och kollade in en utställning av en bekant – Tord Harry Nilsson. Kul att bese de gamla lokalerna. Keramiken är kvar och det har blivit mer kläder. Utanför är miljön lika fin med rinnande vatten runt om den gamla kvarnen.
Lasse
Galleri Nykvarn 1 Tord HarryGalleri Nykvarn 2 LinneplaggGalleri Nykvarn 3 Bäcken som glittrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *