Anders Hultmans Galleri

Den välkände Västeråskonstnären Anders Hultman öppnade i lördags ett eget nytt galleri i Västerår. Han har övertagit musikaffären Hagströms lokaler i Oxbacken. Smakligt nog har han satt samma typ av typsnitt/design på sin skylt som Hagströms. En hommage till den sista av alla Hagströmsbutiker i Sverige (tror jag).

Anders är känd för sina koloritiska motiv av tulpaner. Men visst finns det annat som lämnat hans staffli, en del mer busigt än annat. Galleriet som sträcker sig från gatuplanet och ner i källaren är snyggt renoverat och ytterligare yta kommer att tillkomma när ytterligare ett lagerrum är tillfixat. Kommer att bli en utmärkt gallerilokal med utrymme för flera konstnärer att ha utställning samtidigt. I premiären var det enbart Hultmans egna alster som hängde på väggarna. Totalt 132 st + ett antal i några lådor. Ett av dem blev inköpt av oss.

Lycka till önskar vi det nya galleriet i Västerås. Jag hoppas att det även kan bli plats för fotografisk konst också.
Lasse

Anders Hultmans Galleri 2 Anders Hultmans Galleri 3 Anders Hultmans Galleri 4 Anders Hultmans Galleri 5 Anders Hultmans Galleri 6

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *