Helgen som gick blev en kulturhelg

Det var alldeles för länge sedan vi ägnade oss åt kulturbesök. Men nu har vi fått i oss en dos av lite skiftande art.

Först var vi i Köping, Forumteatern, och lyssnade till Mahala Rai Band. Ett balkanband med riktigt drag och tryck i. Öronproppar hade inte suttit i vägen. 8 musiker och två solister. Inte var vi många i publiken men kul hade vi. Riktigt upplyftande.

I söndags var vi i Surahammar. Även där teatern och såg föreställningen Till häst genom Västerbotten. Sven Björklund & Olof Wretling har skrivit en tjock bok med denna titel som utkom 2014. En praktfull skröna på närmare 300 sidor. Fick låna boken av en fotokamrat och skrattade mig igenom den. Nu åker humorduon på turné i Riksteaterns regi. Tänkte att vi inte behövde köpa förköpsbiljetter. Vi slank in bland de sista som inte hade förköp. Salen var överfull. Och skratten kom, sågs och segrade. Boken ingick i biljetten. Den är inne på tredje tryckningen.
Kul helg alltså!
Lasse
Mahala Rai Band i Köping 1 Mahala Rai Band i Köping 2 Mahala Rai Band i Köping 3 På häst gm Vbotten Surahammar 1 På häst gm Vbotten Surahammar 2

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *