Katolska kyrkan i Västerås

Var på studiebesök hos Katolska kyrkan i Västerås. En av fransiskanermunkarna berättade om deras verksamhet, symboler i det katolska kyrkorummet och vad munklivet rymmer. Intressant är att katolska församlingen har över 3000 församlingsbor och varje söndag genomförs minst 4:a högmassor med överfullt kyrkorum. Över 1000 besökare varje söndag. En församling som växer. Mycket intressant och lärorikt. Inte minst med tanken att domkyrkan ursprungligen var katolsk fram till Västerås riksdag där det bestämdes att Sverige skulle reformeras och övergå till protestantismen. Idag bär den katolska kyrkan det namn som den katolska domkyrkan en gång hade.
Lasse

Katolska kyrkan Västerås 1 Katolska kyrkan Västerås 2 Katolska kyrkan Västerås 3 Katolska kyrkan Västerås 4 Katolska kyrkan Västerås 5 Katolska kyrkan Västerås 6

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *