Modelljärnväg

Besökte i helgen, för första gången, Munktellmuséet i Eskilstuna. Bolinder Munktell, jättekända för sin tillverkning av traktorer, lok, vägmaskiner mm. Så småningom kom Volvo in i sammanhanget och strax utanför Eskilstuna, längs E20, ligger Volvos stora anläggning för tunga maskiner. Här på muséet var det äldre grejer som fanns. Mer om det en annan gång.

Denna gång kollade vi framförallt in en modelljärnvägsmässa. En stor/lång tågbana hade byggts upp i ett av rummen med hjälp av ett modulsystem. Många entusiaster har byggt en stump (ca 80 cm) modelljärnväg och där ändarna har samma mått så de passar andras byggares spår och tillsammans formas en jättelång järnväg med rundbana/vändningsbana i båda ändarna.  Säkert 30-40 meter järnväg tillsammans som snirklade sig runt i rummet. Och en massa entusiaster som pysslade om sina fordon. Kul med människor som brinner för sitt intresse.
Lasse
Modelljvg Eskilstuna 1 Modelljvg Eskilstuna 2 Modelljvg Eskilstuna 3 Modelljvg Eskilstuna 4 Modelljvg Eskilstuna 5

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *