Artipelag

Äntligen kom vi dit. Konsthallen strax utanför Gustavsberg, på Värmdölandet, strax söder om Stockholm. En ganska ny privatägd konsthall, skapad av paret bakom företaget Babybjörn. Ligger onödigt vackert belägen i en tallskog vid en havsvik. Bil, buss eller skärgårdsbåt från Stockholm är alternativen för att komma hit.

Andy Warhol utställningen, som fyllde hela konsthallen, lockade oss hit. En häftig byggnad, en jättebra lunchbuffé (finns ytterligare en a la carte restaurang) och en häftig utställning. Vi valde att gå på introduktionsföredraget, ca 30 min, – mycket bra.

Alla har vi relationer till Andy Warhols konst och hans kommersiella syn på konst. Oerhört roligt att förstå den bättre och se så mycket. Och storyn bakom flera av verkens tillblivelse. Allt från soppburkarna till Absolut Vodka, skivomslagen och polaroidbilderna.

I en litet fotobås kunde vi bli fotograferade ”av Andy Warhol” och även om vi inte blev lika snygga som Marilyn Monroe så var det ett kul minne.
Rekommenderas för dig som gillar popkonst. www.artipelag.se
Lasse
Artipelag 1 Artipelag 2 Artipelag 3 Artipelag 4 Artipelag 5 Artipelag 6 Artipelag 7 Artipelag 8 Artipelag 9 Artipelag 10 Artipelag 11 Artipelag 12 Artipelag 13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *