Morgonstund har guld i mund…

SMHI spådde solig morgon med dimslöjor. Soluppgång 05.16. Tidig morgon. Strömsholms naturreservat med dess kungliga slott blir målet. Reservatet är stort men innefattar egentligen inte själva slottet och dess omedelbart nära marker.

Stannar till vid fågeltornet vid Linnékällan, solen har ännu inte gått upp. Nästa stopp vid vårt lilla friluftsbad, Sotebo, i Borgåsund. Åter mot slottet, ekhagarna längs allén in till slottet. Parkerar och vandrar förbi slottet ner till de ganska torrlagda strömmarna och fångar slottet i en inramning.

Österängarna, korsar steeplecasebanan, fortsätter i det daggvåta gräset. Fotograferar en överlevd och morgonfuktig maskros. Spindelnäten finns i massor och i motljuset bildar dess droppar ljusspektrum. Fortsätter ner till bryggan vid Kolbäcksåns utlopp. Missar att fånga bävern på bild när den stillsamt simmar uppströms.

Hungrig äter jag en andra frukost hemma. En bra morgon.
Lasse

Strömsholm 17 aug -17-1-12 Strömsholm 17 aug -17-1-3 Strömsholm 17 aug -17-1-4 Strömsholm 17 aug -17-1-5 Strömsholm 17 aug -17-1-7 Strömsholm 17 aug -17-1-8 Strömsholm 17 aug -17-1-9 Strömsholm 17 aug -17-1-10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *