Promenad i Strömsholmsområdet

Fortsätter mitt utforskande av Strömsholms naturreservat. Den här gången norr och öster om slottet. Stannar till vid Kvarnhagstorp. Naturskyddsföreningens stuga efter väg 252 strax NV om Lagårdssjön. Där bedrivs även kommunens naturskola. En liten pärla med utsikt över ängarna ner mot Kolbäcksån och Lagårdssjön. Verkar vara ett klokt samarbete mellan kommun och en förening.

Parkerar igen nere vid slottet/forsen och promenerar över ridbron och går några hundra meter västerut. Hälsar på hästar, letar bildvinklar med lite dåligt resultat. Vänder tillbaka och går efter kanten (kör- och ridvägen) i norra skogsbrynet av Djurgården. Det nyröjda området norr om vägen mellan slottet och ut mot Utnäslöt. Vänder efter ett tag. Får gå hela vägen ut till Löten en annan gång.

Blir säkert bra när naturen balanserat sig och med hjälp av betesdjur. Just nu är det rätt fult. Även om det är skönt att all tät slyskog är utrensad och att ljus och luft får komma in, men det tar nog ett antal år innan det blir fint.

På hemvägen med bilen svänger jag ner i norra änden av naturreservatet. Strax söder om Mölntorp. Har aldrig varit här. Lååång utsikt ner mot slottet över ängar och Lagårdssjön. Väldigt platt. Svårt att få ögonfäste på någonting.
Lasse

Strömsholmsområdet G15 20 aug 2017-1Strömsholmsområdet G15 20 aug 2017-1-2Strömsholmsområdet G15 20 aug 2017-1-5 Strömsholmsområdet G15 20 aug 2017-1-3Strömsholmsområdet G15 20 aug 2017-1-4
Strömsholmsområdet G15 20 aug 2017-1-6

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *