Strömsholms kanal i Hallstahammar

Kanalen blev färdigbygd 1795, renoverades och byggdes delvis om under andra halvan av 1800-talet. Klar i sin nuvarande skepnad 1860. Total längd 10,7 mil inklusive nästan 9 mil mil på Kolbäcksån och dess sjöar. Höjdskillnaden är ca 100 höjdmeter. Den längsta sammanhängande grävda kanaldelen är igenom Hallstahammar där även dess ”huvudkontor” ligger. Den högsta slusstrappan, med tre slussar, är i södra delen av Hallstahammar – Sörkvarns slussar.

Härom morgonen stannade jag till vid Sörkvarnsslussarna och tog lite bilder i gryningsljuset där både dimmorna låg kvar liksom vattendimman från vattnet som rinner över kanten i översta slussporten.

Lasse P

Sörkvarnsforsen 24 aug 2017-1-12 Sörkvarnsforsen 24 aug 2017-1-11 Sörkvarnsforsen 24 aug 2017-1-10 Sörkvarnsforsen 24 aug 2017-1-5 Sörkvarnsforsen 24 aug 2017-1-4 Sörkvarnsforsen 24 aug 2017-1-3

2 svar

 1. Hej jag arrenderar Skantzen Kanal Kafé. Jag hittade era bilder av en ren slupm. Jag undrar om jag får länka er sida till min hemsida http://www.skantzenkanalkafe.se

  Två av bilderna finns på facebook Skantzen Kanal Kafe…..
  hittade bilderna då jag surfade runt och idag hittade jag vem som är ägare av bilderna, hoppas att ni inte misstycker.

  Under hela sommarperioden hade jag 11383 besökare på min hemsida…. Jag hade även otroligt många utlandsturister som också surfar tillbaka till min hemsida… tänker att det är fint att få dela era otroligt fina bilder

  • LasseP skriver:

   Upptäckte din kommentar först idag. Kul att du gillar bilderna. Jag har kollat din facebooksida och jag hittar inte att du använt bilderna. Ser jag fel eller …? Du får använda dem, men jag som fotograf måste anges!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *