Tillbaka från Kina

Vi har varit på turistresa till Peking och Shanghai med Albatros Travel. Vårt första besök i Kina. Alldeles fantastiskt. Många av våra skolboksbilder och historielektioner har fått sig en rejäl uppdatering. En nyttig omruskning av de färdiga bilder vi bär på inombords. Vår önskan var att få se en del av alla de stora turistattraktionerna som gjort dessa städer så välkända. Och det har vi.
I Peking: Himmelska fridens torg (där partikongeressen pågick), Förbjudna staden eller Kejsarstaden som den kallas idag, Sommarpalatset och naturligtvis Kinesiska muren som besöktes i strålande väder och halv storm. Isande kallt, men så imponerande.
I Shanghai: De höga skyskraporna (där bl a senaste Bond-filmen Skyfall har en scen från). Kolonialdelen & The Bund. Chinatown (ett kina i kubik vad det gäller lukter, myller, utbud, marknad,…), en akrobatshow som var det bästa jag någonsin sett. Fina butiker till copy-market där det gällde att pruta på alla plagiatkläder.
Och mycket mer. Många bilder blev det. Kommer mer därifrån när jag hinner med. Kolla också på Lasses Bildsida (länk till höger).
Lasse

Isande blåst på “The Great Wall”

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *