Köksträdgården måste renoveras

Kommer inte riktigt ihåg när vi la grunden till vår nuvarande köksträdgård. Gissar på minst 30 år sedan de första sliprarna grävdes ner som yttre ram för köksträdgården. Sedan har den utökats med rödmålade odlingslådor som handspikades av diverse spillvirke. De har sakta börja ersättas av inköpta odlingslådor som jag målat i samma färg. Rätt snyggt med rött mot sommarens kontrasterna färg, tycker vi. Men nu i det lite skitiga vårvädret är det inte så upphetsande.

Planen är att räta upp den nedre sidan av vingliga slipers, byta ut de som är sämst. Bygga på ett varv med trädgårdsslipers för att slippa den lite väl “branta” lutningen. Byta ut de totalhavererade odlingslådorna mot nya eller nödtorftigt laga de minst dåliga. Så här efter andra dagen så kan jag nöjt konstatera att slipersskanten är justerad, flera odlingslådor är skrotade, två är lagade, några spaljenät av armeringsmattor är borta och en skaplig hög med murket virke ligger och väntar på bortforsling. På måndag kanske jag åker och köper nya trädgårdsslipers för nästa fas i renoveringen. 

Även om det är maj så tror vädret att det är april. Magnolians oskyldigt vita blommor har frusit. Som om någon har spillt kaffe på dem. Snö/hagelskuren som kom samlades här och där bland blommor och blader.
Lasse

Kökslandet vårt. Den hitre slipersmuren skall justeras och sedan höjas med ett varv trädgårdsslipers.

Gräva, justera, såga till, lägga tillbaka, ersätta, väga av. Blev klart.

Trasiga, vingliga och ganska långa odlingslådor ligger nu i högen för bortforsling.

Snö/hagel faller.

Stackars frostskadade magnolia Kobus. Glädjen vår över hennes skönhet varade inte så länge.

Hjärtbergenians blad samlar upp snö/hagelskuren.

Andra dagens arbete avslutat.

En del slipers har klarat sig bättre än andra. Kreosotimpregnering i ett köksland är förmodligen ingen hit. Men som ytterram och som jordstöd har det funkat ganska bra.

Tippen nästa

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *