Lördagen den 3 maj

I radioprogrammet Ring så spelar vi uppmanades vi lyssnare att skicka in bilder och berättelser om denna vår vanliga lördag. Många gjorde tydligen det.

Vår väldigt vanliga och lugna lördag – vad har vi gjort så här långt?

Långsam frukost med tidningsläsande. Gick ut och kollade skadorna efter nattens minusgrader. Vår vita skönhet till magnolia Kobus är nu helt nere för räkning. Nu är den bländvita färgen förbytt till något som är doppat i kaffe. Är glad för att jag sent igår kväll gick ut och satte upp lite tygskydd för vårt känsliga Blåregn. Verkar ha klarat sig. Får sitta uppe en natt till.

Åkte till Köping för att kolla in Byggmax. Har alltid åkt till Västerås för att handla där – varför inte till Köping istället? Lite närmare, mycket smidigare resväg. Gav ett otroligt gott intryck. Kollade in byggnadstimmer till vårt grönsaksland. Finns. Ser bra ut. NTR-A klassat. Mycket bra! När jag står i ett hörn och kollar kommer en annan kund med bestämda steg fram till stegförrådet. Han ser ut att vilja välja den längsta. Undrar om det här är avdelningen för karriärstegar? Bokar en gratis kärra till måndag förmiddag. Får ägna söndagen åt lite uträkningar hur mycket byggnadstimmer (jag trodde det hette trädgårdsslipers) som behövs.

Fortsatte in till centrum. På bolaget träffade vi på Rolf – vår förre trevlige brevbärare. Vi har saknat honom och hans glada humör. Han hade bytt distrikt. Köpte lite vitt vin, La Gascogne, att ha till kvällens risottotillagning. Skall bli kycklingfilé med litet bacon och salvia, till det en grönsaks/tomatrisotto samt lite grön sparris som blev kvar från igår. Blir nog gott.

Hemma har jag ägnat en rejäl stund åt att redigera och printa ut tävlingsbilder till Bildgruppen Prismas tävling på måndag kväll. Undra om juryn tänker som jag med mina underfundigheter. Får se. Ibland går det bra, ibland liknar det en katastrof.

Nu har jag gjort det sista. Dvs dagens bilder samt en opretentiös text här på bloggen.
En vanlig lördag!

Ha det gott!
Lasse

Vår vita magnolia Kobus efter nattens minusgrader

Avdelningen för karriär?

Häggen har börjat blomma. Efter vägen såg jag en skylten med “Skomakare”. Visst sa storyn att de brukar ta semester mellan Hägg och Syrén?

Lärde mig häromdagen att när maskrosen blommar är det dags att sätta potatis. Fast jag tycker inte det skall vara minusgrader på nätterna. Väntar lite till.

Vår vita rhododendron White Cunningham börja öppna upp sig.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *