Söndag efter Kolbäcksån

Söndag, vackert väder om än kyligt. Väljer att åka ner till Strömsholms slott och ta promenadvägen efter ån/forsen ner till åns utflöde i Mälaren. Vi (och många andra) har denna sträcka som en återkommande promenadfavorit. Vårt mål är att lyssna om näktergalen har kommit. Det finns ett ganska säkert ställe nedströms där den brukar hålla till. Det gör den inte. Vi är lite tidiga.

Strosar efter åns kant, tittar och njuter av årstidens alla återkommande upplevelser. Häggen som slagit ut liksom vitsipporna, getramsen reser sig ståtligt under lövträdens lätta dunkel och lönnen blommar för fullt. Undrar om de som arbetar med de olika ridsportsaktiviteterna håller på att renovera en äldre del av fälttävlansbanan. Verkar nästan så. Nere vid bryggan vid åmynningen står en fiskare och hoppas på gösfångst, men verkar lite modstulen. För kallt tycker han. Vänder åter, möter några bekanta, växlar några ord. Lika trevligt varje gång vi är här.
Lasse

Lite vatten i ån och forsen är rätt beskedlig.

 

Bryggan vid Kolbäcksåns utlopp i Mälaren.

 

Delar av gamla fälttävlandsbanan verkar vara under renovering.

Getrams

Inne på övningshoppbanan finns några modellhus från kvarteren kring Strömsholms slott. Vill minnas att jag sett dem tidigare på annan plats på fälttävlansbanan.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *