Byloppis

Vår kommun är inte så stor och inte så många invånare ( knappt 16000). En större tätort, en mindre tätort, där vi bor, samt ett antal mindre”tätorter”/byar med några hundra invånare vardera. 

I söndags var det byloppis i två näraliggande “byar”. Vi gjorde en rundpromenad i Borgåsund. En gång i tiden platsen där Mälarens största hamn låg. Utskeppningshamn för båttrafiken till och från Strömsholms kanal. Samhället är helmysigt att gå längs de smala gatorna. Nu var det loppisrunda där säljarna hade markerat med ballonger vid sina hus att de var med i rundan.

Kul initiativ, träffade en del bekanta. Hade sagt att vi har köpförbud. Vi borde ha storloppis med allt det vi har för mycket av därhemma. Nu på söndag är det byloppis i en annan by några kilometer från oss. Kul att läsa på sociala medier att alla tyckte det var jätteroligt och många ville att det skulle startas en loppis i vårt samhälle också. Får se hur det blir. Bra för gemenskap, ekonomi och återanvändningens alla fördelar.
Lasse


Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *