Naturfotografiska

Gjorde ett besök i lördags på Naturfotografiska galleriet i Hallstahammar. Denna period utställning av HAM – en skandinavisk konstfotogrupp. Pål Hermansen, Mats Andersson och Erik Malm. Mats bilder har jag tidigare sett här på galleriet i en separatutställning. Ruskigt duktig och rejält prisbelönt. Erik Malm medverkade för flera år sedan med en föreläsning på Naturfotodagen i Västerås. Blev helt fascinerad av hans sätt att måla fram bilder med kameran. Pål Hermansen från Norge är en ny bekantskap, känner igen en del av hans bilder från olika publikationer.

Här handlar det om tre versioner på ett eget och personligt sätt att skildra natur och landskap. Personlig favorit är Erik Malm. Jag var på deras föreläsning på vernissagedagen och det var oerhört intressant att ta del av Eriks sätt att fotografera eller kanske ta in ljuset/bilden i kameran och låta den bearbeta fram bilden. Samtliga hans bilder är tagna i en enda singelexponering. Häftigt.

Det här är sista veckan, jag tror det är slutföredrag från åtminstånde Erik på lördag.  Passa på, det är en annan upplevelse än den “vanliga” naturfotografin.
Lasse

Erik Malm

Erik Malm

Erik Malm

Två av Mats Anderssons prisbelönade bilder

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *