Jordfabriken

Det går framåt – ryckvis. Vi håller på att göra om/renovera kökslandet. Byter/renoverar odlingslådor och har bättringsmålat dessa. Eftersom landet ligger i en sluttning så har vi beslutat oss att höja landet lite längst ner. Blev ett byggtimmer  (12 cm) i höjd. Anlägger även en list med bärbuskar längs den höjda gaveln. 

Egentligen borde det ha varit helt färdigt nu, men livet kommer emellan och en massa annat behöver fixas. Nu är iaf lådor på plats inkl. bättringsmålning och idag har jag kört igång ”jordfabriken”. Komposten (2.a året) fräses upp med torvströ (köper torvströ på Granngården (hästfoderavdelningen). Smuligt men jag tycker att jag får mer torv för pengarna jmf med vanliga handelsträdgården. Lilla jordfräsen Mantis är kanonbra för de trånga ytorna vi har. Den har även gjort en massa nytta även på de stora. Listen för bärbuskarna är färdiggrävd och kantlisten Herkules är provisoriskt på plats. I det rengjorda växthuset står plantor på G.

Häromdagen regnade det. Hela 6 mm fick vi. Sammanlagt under april och fram till nu har vi fått 2 + nu 6 mm =8mm. Inte mycket tycker den torra marken. Har stödbevattnat strategiska rabatter idag.
Lasse


Det här inlägget postades i Trädgård, Växter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *