Naturfotografiska Galleriet i Hallstahammar

Vi började dagens lilla konst- och kulturrunda med besök på Naturfotografiska i Hallstahammar. Biofoto-Damer visar utställningen Spår. Pågår till 14 september 2019.

Biofoto är är en förening för naturfotointresserade. Finns i Finland, Sverige och Norge. I denna utställning visar ett drygt 30-tal kvinnliga fotografer upp exempel på spår där människans och naturens intressen kolliderar. Vet inte riktigt vilka bilder som berör mig mest. Kanske svanmamman som bygger sitt rede av en hel del plastavfall eller kalvarna som leker i sin beteshage med de kringblåsande plastpåsarna (glatt tuggande) eller sälen som fått en ögla över halsen som vuxit fast eller fågeln som fått en stor metkrok genom näbben eller …

Utställningen Spår är både vacker och samtidigt starkt berörande. På en av de beskrivande texterna vid bilderna står det att vi slänger ett ton plastavfall i havet varje minut! I bilens radio hör vi senare, ett reportage om att städa kusten. Reportaget utspelar sig efter en kortare sträcka utanför Strömstad. Under en dag samlar man ihop tretton ton plastskräp! 

Människans enfald förhindrar naturens mångfald – gå och se utställningen!
Lasse

Det här inlägget postades i Foto/konstutställning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *