Skulpturparken i Ängelsberg

VÄSEN
En kväll i vintras, när mörkret smög runt knuten kurade vi skymning tillsammans med berättare från Nordiska museet, som tog oss med på en ”resa” bland sagor, sägner och sällsamheter i Bergslagen. Människans förmåga och drivkraft, att samtidigt mystifiera och förklara sin tillvaro blev tydlig. Kunde dessa till synes motsatser vara en konstnärlig utgångspunkt; att gestalta väsen som både förnuft och fantasi, utan vilka vi inte blir till, eller upphör att vara? De konstnärer vi har bjudit in till årets tema Väsen, har tagit sig an utmaningen med stort engagemang!

Ur förordet till årets utmärkta utställarkatalog om VÄSEN i Skulpturparken Ängelsberg.

Vad skall jag säga?  19 konstnärer som tolkar vad väsen är. Troll, näcken, nornor, skogsrån, gengångare, … Årets utställning i Ängelsberg är en av de bästa hitintills. Och eftersom allting började år 2003 har det hunnit och passera ett antal. Miljön är vacker, konstverken oftast berörande (du behöver ta tid på dig och läsa konstnärernas tankegångar) och det är öppet dygnet runt. Dessutom alldeles gratis. 22 september 2019 stänger utställningen. Parken ligger efter ån omedelbart norr om samhället.

Att dessutom finns en massa annat att se och uppleva i Ängelsberg bäddar för en heldag. Världsarvet Engelsbergs Bruk och Oljeön för att nämna två höjdare!
Lasse

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *