(MEKEN)

KONSTHALLEN (MEKEN) i Smedjebacken (strax söder om Ludvika i södra Dalarna) var en häftig upplevelse. Premiär för oss. Vi har känt till den några år men inte tagit oss upp dit tidigare. Den är bara öppen under sommarhalvåret. Kommunal regi. Spännande gammal verkstadslokal, precis granne med det stora stålverket.

Årets utställning Arbete/Existens rymmer många bottnar. Sex konstnärer beskriver ur flera perspektiv arbetet och dess existens. Videoverk, insamlande av tidigare generationers broderier, leran som utgångspunkt för arbete, snacket i bastun, …

En utställning som behöver tid; att läsa konstnärernas texter, att lyssna på bastusnacket, titta på videofilmen om lerans väg från åkern till tegelstenen, …

Pågår till 11 augusti 2019.

Vad jobbar du med?
Lasse
(numera en av MEKENS vänner)

Det här inlägget postades i Foto/konstutställning, Gatufotografering, Reseupplevelser och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *