Berörande Sommar i P1

Står och slipar matbordet. Det är dags för den regelbundna inoljningen med linolja. Lite trist, men kontemplativt jobb. Kommer ihåg att det är Sommarpratarna i P1. Slår på radion. Det har gått kanske en dryg halvtimme in i programmet. Stina Wolter är dagens sommarpratare.

Hon berättar om hur hon fick kontakt med en 8-årig flicka som har obotlig cancer och väntar på sin död. Berörande, smärtsamt, vackert, hoppingivande, … Så otroligt fint. Jag går där med min slipkloss, min linolja, gnider och torkar. Snörvlar och gråter.

Detta är det mest berörande Sommar i P1 jag någonsin hört (jag har definitivt inte hört alla). Läser en recension av programmet idag i en tidning. Liknas bl.a. vid en saga av Astrid Lindgren. Instämmer. Den som inte blir berörd av detta är i total avsaknad av empati!

Tack Stina Wolter.
Lasse

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *