Smiley

Skantzen i Hallstahammar – det gamla centrat för Strömsholms kanal. Här finns alla gamla lokaler, verkstäder, herrgårdsbyggnader, skola mm kvar från slutet av 1700-talet när kanalen byggdes. Idag ett centrum för aktiviteter, muséer kopplade till kanalbyggnationerna, caféer, utomhusscen. Plats för midsommarfirande, julmarknader och annan härlig vackert belägen rekreationsverksamhet. I en av de gamla glesspikade ladorna – Carmenladan – finns en scen och plats för några hundra sittande besökare.

Under sommaren brukar Hembygdsföreningen, Skantzö Bad & Camping och andra ordna med en varierande konsertverksamhet. Traditionsenligt inleddes den igår av det lokala bandet Smiley med gäster. Och som vanligt var det hemvändande Helen Starborg Hjort uppifrån Gräv i Dalarna och Sören Iwemyr (mångårig medlem i den lokala teaterensemblen).

Det brukar bli en blandning av glad covermusik, mycket snack och gags.   Mycket improvisationer, spelglädje och frikostigt bjudande på sig själva. Tror att det är många “hemvändare” som passar på att komma, snacka med gamla bekanta och så småningom lämna ladan med ett belåtet leende på läpparna. Så och vi.
Lasse

Helen Starborg Hjort

Sören, Helen och kapellmästare Henrik Westman

Helen Starborg Hjort

Gitaristen Jonas (himla duktig!), Sören, Helen och Henrik

Jan på klaviatur

Trummisen Mats

Henrik på sax

Sören Iwemyr

Jonas med sin Fender Stratocaster

Kaffe och glass i pausen samt en massa snack med gamla bekanta

Jonas, Sören, mats, Helen, Henrik och Jan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *