Skulptur i Pilane

Pilane på Tjörn i Bohuslän har stått på listan av konstupplevelser i några år. Sveriges svettigaste konstupplevelse skrev någon. Inte är det så svettigt om man inte har bråttom mellan de knappt 20 skulpturerna som visas i den bohuslänska terrängen.

Bitvis lättgången, bitvis gäller det att vara stadig på foten. Nu behöver man inte gå fram till varje verk. Med fördel betraktas de flesta på ett litet avstånd. Häftigt och spännande. Hela området domineras av ”Anna”. Det vita och enormt stora vackra vänliga kvinnohuvudet som blir ett landmärke för skulpturparken. Hon syns från nästan överallt. En annan favorit för oss blir Helaine Blumenfeldts Taking Risks i carraramarmor

Skulptur utomhus verkar vara mer på ”modet” nuförtiden. Vi har en skulpturpark i Ängelsberg (Västmanland) och i Örebro visas just nu också skulpturer/installationer i centrum.

I dryga två timmar vandrade vi runt med barn och barnbarn. Ett alldeles lysande utflyktsmål för både stora och små. Mycket var väldigt bra tyckte vi. Den lokalt tillverkade glassen vid entrékiosken var ytterligare ett plus.
Lasse

 

 

Det här inlägget postades i Foto/konstutställning, Reseupplevelser, Stillhet och tankar, Strövtåg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *