Noraglass i stora lass

Utflykt till trästaden Nora häromdagen, en av de Tre Trästäderna i Sverige. Hjo och Eksjö är de andra två. Så marknadsför de sig i alla fall. Rejält varmt så den lokala glasstillverkningen lockade. I Nora säljs glassen på tre ställen. Den nere vid Norasjön är trevligast, tycker vi.

Tittade in i Leon Sandbergs bosättningsaffär. Firar 160-års jubileum i år. Samma ägarfamilj hela tiden. Lite unikt tror jag. Hamnade i samspråk med nuvarande ägaren vid deras lilla utställning. Noterade hade de hade öppnat en butik i Karlskoga 1956. Alltså måste jag ha besökt den på den tiden vi bodde nära Karlskoga. Trevligt samtal med en trevlig ägare.

Strosar vidare, rundar kyrkan på kullen, fortsätter ner mot ån. Passerar lite kyrkliga byggnader. Frugan berättar lite om sitt besök här en gång, till en dåvarande prästfamilj hon kände. Går längs Norasjön och tror oss förstå var Dagmar Lange eller Maria Lang som var hennes författar psuedonym bodde och författade sina deckare.

Framme. Nu blir det glass. Vi tar en mindre variant med tre kulor, grädde och topping. Njuter i glassträdgården. Gottigottgott!

Här kan du bo i tågvagnar uppställda efter kanten till Norasjön. Ortens vandrarhem. Läckert läge.
Lasse


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *