A Paper Art Fantasy

Så är namnet på sommarens konstutställning på Frövifors Pappersbruksmuseum. Åtta konstnärer som har format verk av papper. Från kartongpapp till spröda material. Fantasieggande i dunkel belysning. Både vackert och kul för alla åldrar.

Vandrar runt bland gamla pappersmaskiner, läser informativa texter, ser kortare videofilmer. Intressant. I ett stort rum finns skandinaviens största ölburkssamling, 22 000 burkar. Förstår kanske inte direkt vad som är kopplingen till ett pappersbruksmuseum. Men samlaren är i från trakten och pappersbruket är inriktade mot mat- och vätsketransporter (om jag fattat rätt). Här finns i alla fall en massa exempel på tetror och andra förpackningar. Bl. a. hur ett pappersark formas så att de blir de trekantsförpackningar vi handlade mjölk i förr. Mycket att kika på. 

Trevligt ställe att strosa runt på. T.o.m. avloppsvattnet skapade spännande mönster. Hoppas det renades ordentligt. Längre nedströms var det borta. Tog mycket längre tid här än vad vi trodde – vilket kanske är ett riktigt bra betyg.
Lasse

Frövifors Pappersbruk i Frövi

Entré in mot museeområdet

Utsläpp kan vara vackra, hoppas de renas ordentligt.

A Paper Art Fantasy

A Paper Art Fantasy

A Paper Art Fantasy

A Paper Art Fantasy

A Paper Art Fantasy

Vätskeförpackningar

Bland gamla pappersmaskiner

Bland gamla pappersmaskiner

Ölburkssamlingen

Ölburkssamlingen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *