Räkmacka hos Genbergs sommarkafé

I vår självpåtagna uppdrag som räksmörgåstestare hamnade vi i Virsbo och konstnären Mikael Genbergs sommarkafé härom helgen.

Fint beläget vid Strömsholms kanal och nästan granne med Virsbo konsthall och det gamla bruket. Stor ”arbetarbostad i tegel”, nyrenoverat på bottenvåningen, blandat äldre möblemang både inne och ute på gårdsplanen/trädgården. Imponerande menylista på bakverk, smörgåsar mm.

Vi valde räksmörgås och nygjord anländer den till vårt bord. Snygg, botten av bröd (filmjölkslimpa) fylld med mycket nyttigheter. Mosat ägg, sallad, sikrom (?), räkor,hackad lök, örter, räkor och sirachamajonäs samt peppriga  ärtskott (?). MEN, kanske lite knepigt att kalla det räksmörgås. Framförallt sirachamajonäsen tog effektivt död på räksmaken. 

Himla god smörgås trots det. En konstnärs kreativa handlag eller… Trevligt och avslappnat ställe samt trevlig personal (var nog hela familjen inblandad).
Lasse

Det här inlägget postades i Familj, Mat & Dryck och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *