Eskilstuna Konstmuseum

Tillbaka här igen. Denna gång tillsammans med några vänner som aldrig besökt museet tidigare. Den fasta utställningen, numera organiserad efter olika teman. Porrätt, djur, … är varierande och bra hopsatt samt med stort inslag av mer samtida konst, vilket jag gillar.

Vi stannade upp flera gånger inför verk av Lerin, Carl Johan de Geer, mfl. I stora hallen är Maria Nordin ensam utställare med sina stora akvareller. Ofta med människor i fullstor skala, ofta betraktande dig som betraktare. Intressant och ruskigt bra.

I den lilla utställningsrummet visas en intressant utställning utifrån konservatorernas arbete med att rengöra och ibland återställa målningar till sin forna glans. Här ges exempel på vad olika målningar har genomgått för restureringsarbete. På en av målningarna är det som prov på före och efter – enbart en fyrkantig del av målningen som är rengjord (se bilden). Intressant att se skillnaden och bättre förstå deras skickliga arbete.
Lasse

Den centrala salen med mindre tematiska salar/rum på ömse sidor.

Textil teknik

Exempel på konservatorernas arbete. Före och efter. Här en del av talan rengjord.

Maria Nordin

Maria Nordin

 

Carl Johan de Geer

Lars Lerin

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *