Fotbollsglädje i Kolbäck

Träningsmatch mellan Kolbäcks relativt nybildade damlag SK91 mot ett av HSKs pojklag (Hallstahammar). Grannorter i samma kommun. Ett 15-tal spelare i vardera laget. 9-manna lag. Regnet hänger inte bara i luften, det vräker ner och plötsligt skiner solen och regnbågen träffar ett av målen. Är det där skatten ligger? Den stora skatten kan nog stavas fotbollsglädje.

Pojkarna har tränat i många år, tjejerna tror jag bildade sitt lag ifjol. Vill minnas att svenska VM-laget i fotboll för damer förlorade klart en träningsmatch mot ett lokalt juniorlag strax innanVM  turneringen. Herrar är fysiskt lite snabbare, starkare, uthålligare … än tjejer. Resultatet blir detsamma här. MEN, det är inte det viktiga. Match mellan olika lag, olika åldrar, olika kön och i ett allt annat än underbart väder. Glädjen till bollen och sporten förenar.

Vi var inte många på läktaren. Trist. Egentligen fantastisk propaganda för att idrott förenar. En match där det är enkelt att heja på båda lagen. Snart är tröjorna torra och nya matcher väntar. 
Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *