Svampskogen

Äntligen kom vi ut ett tag i svampskogen. Först stannade vi på ett ställe vi aldrig besökt. Började med fika och med kaffemuggen i hand såg jag den första Karl Johan. Därefter upptäckt jag ”kadavergropen”. Två grävlingar ligger och väntar på att bli uppätna. Är det därför som en korp i närheten väsnas så? De är säkert inte de första djuren. Skelettdelar från ganska många ligger där i gropen. Fotar det jag tror kan vara en överkäke från ett vildsvin.

Terrängen är lite oländig och vi väljer att åka vidare till ett av våra svampställen. Där det finns en hygglig stig för frugan att gå på med sina gåstavar. Solen skiner, det är varmt och väldigt vackert. Plötsligt lyser det gult. Härligt – vilken lycka. 

Totalt hittar vi ett par liter svamp (kantareller och karl johan). 
Lasse

Det här inlägget postades i Familj, Strövtåg och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA (Robotkollare) *